Protective Box Braids

Många av er har undrat över mina box braids. Hur var det, hur sköter man dem, för och nackdelar.
Så nu kommer äntligen svaren på era frågor! 
 
Jag ÄLSKADE verkligen att ha dem! Bara hela grejen att vakna på morgonen och inte se ut som ett troll liksom. (Med portugis hår, trust me, du ser ut som ett troll på riktigt när man vaknar!)
 
Iallafall. Det var väl det som var plus.
Det är lättskött, tvättade det en gång i veckan. Lite pilligt såklart om man vill att det skall hålla länge. För att inte tala om hur lång tid det tar att föna dem torra.
Flätorna absorberar sjukt mycket vatten, vilket innebär en hel del blöta kläder om man inte fönar det och låter det istället självtorka.
 
Sen har vi ju det här med smygstryk. För en nyfiken människa som jag själv är det absolut inte en bra idé att ha box braids. vänd huvudet en millisekund för snabbt och du har snart en pisksnärt i nyllet. 
Resultat, det ser ut som att du fått en smäll.
 
Och då ska vi inte ens tala om paniken som uppstår när man ska sätta sig och kissa och kommer på i sista sekund att flytta på håret. Thank god hann jag aldrig kissa ner mitt egna hår, men alla gånger det var nära ögat har jag tappat räkningen på! 
 
En annan positiv sak är däremot att du låter håret vila. Håret slipper all stress från platttänger etc vilket är otroligt bra för håret! 
 
Dessvärre, återigen med min portugisiska trollhår, så är mitt egna hår VÄLDIGT tjockt. Vilket betyder mycket syntetiskt hår, och många flätor. 
 
För mig blev det alldeles för tungt. Jag började få små kala fläckar och sår i hårbotten, vilket för min del inte är konstigt då jag är allergisk mot det mesta i denna värld, däribland syntetiskt hår, och många hårprodukter.
 
Nu har ju inte alla produkter i håret när de gör boxbraids, men eftersom mitt var för att skydda mitt extremt förstörda hår, hade jag behandlat med både oljor och krämer för håret. 
 
Oavsett, tycker jag verkligen det är en superfin frisyr och troligtvis den jag har trivts bäst i av alla frisyrer jag haft. 
Jag saknar dem. men det var tyvärr inte för mig! 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :